DOGAĐANJA

DOGAĐANjA

 

59. Naučno-stručni skup psihologa Srbije – Sabor 2011.

Sokobanja, jun 2011. 2

U Sokobanji je ove godine početkom juna, održan 59. naučno stručni skup psihologa pod nazivom “Naš identitet i društvene promene”. (Detalje o programu i aktivnostima za vreme trajanja ove manifestacije možete da pogledate ovde).

Na skupu je učestvovalo oko 300 uglednih psihologa iz Srbije i kolega iz inostranstva. U okviru poster prezentacija, naša Marija Bogićević, Junior consultant Beaconhouse Centra, prikazala je koautorski rad “Karijera budućih nastavnika – da li su promene na papiru dovoljne za promene u praksi?”. Rad je objavljen u knjizi rezimea.

 

The 12th Congress of European Psychology

Istanbul, jul 2011. 3

U periodu od 4. do 8. jula 2011. godine u Istanbulu je održan 12. evropski kongres psihologije. (Detalje o programu i aktivnostima za vreme trajanja ove manifestacije možete da pogledate ovde).

Ova manifestacija je okupila više od dve hiljade psihologa iz svih krajeva sveta. Naučni komitet kongresa je prihvatio i u knjizi apstrakata objavio, tri rada u kojima je učestvovala naša Marija Bogićević, Junior consultant Beaconhouse Centra. Kao prvi autor lično je prezentovala istraživački rad “Does the Internet Fulfill Student’s Social Interaction Needs?”.

 

Saradnja sa AIESEC-om

Beograd, februar 2012. 4

Početkom 2012. godine zvanično je započeta saradnja Beaconhouse centra za procenu i razvoj i svetske studentske organizacije AIESEC.

Prvi projekat u kom je Beaconhouse Centar za procenu i razvoj dao podršku AIESEC-u je stručna procena potencijala kandidata Harrison Assessment alatom u procesu selekcije za članove Nacionalne kancelarije. U proceni je učestvovalo devet kandidata i svi kandidati su imali priliku da lično dođu u Beaconhouse Centar kako bi dobili Harrison Assessment izveštaj pod nazivom “Razvoj karijere” i detaljne povratne informacije.

Beaconhouse Centar za procenu i razvoj namerava da i dalje pruža podršku organizaciji AIESEC i svim mladim budućim profesionalcima.

 

60. naučno-stručni skup psihologa “Merenje i procena u psihologiji”

Beograd, maj-jun 2012.   5

Na jubilarnom 60. naučno-stručnom skupu psihologa, centralna tema „Merenje i procena u psihologiji”okupila je, prema proceni  organizatora, skoro 500 psihologa iz zemlje i regiona. Skup je podržan od strane Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije i akreditovana od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

Na okruglom stolu pod nazivom “Savremene tendencije u profesionalnoj selekciji-iskustva iz naše prakse”, učestvovala je direktorka Beaconhouse Centra Ružica Ankić, koja je sa prisutnima podelila svoje veliko iskustvo iz ove oblasti kao i novosti koje donosi Harison Assessment, alat za procenu koji se koristi u celom svetu, a ciji je Beaconhouse Centar, sertifikovani distributer u Srbiji. I naša Marija Bogićević je u okviru poster prezentacija prikazala koautorski rad “Kriterijumi popularnosti u odeljenju”.