RAZVOJNI CENTAR

PREUZMITE KONTROLU NAD SVOJOM KARIJEROM

Planiranje karijere, zapravo je, kao život: stalni proces koji uključuje mnoštvo odluka.

Zašto treba preuzeti kontrolu nad sopstvenom karijerom?

Danas, uspešne kompanije da bi održale svoju konkurentsku prednost prepoznaju važnost ljudskih potencijala. Sposobnosti, veštine i znanja zaposlenih su od strateškog značaja za konkurentnost i profitabilnost kompanije. Da bi održali konkurentsku prednost u svetu koji se brzo menja, kompaniji su potrebni ljudi:

koji procenjuju – svoje radne kompetencije (sposobnosti, vrednosti, veštine i interesovanja)
koji su posvećeni – uspehu kompanije i ideji stalnog učenja
koji razumeju – kakve će veštine i znanja kompanija zahtevati u budućnosti i
koji su voljni – i sposobni da brzo i fleksibilno reaguju i te veštine razvijaju

To vam daje odličnu šansu da preuzmete kontrolu nad svojom karijerom. Karijera se ne svodi samo na odluku koju ste doneli jednom u mladosti. Naprotiv, to je neprekidan proces koji unapređujete i oblikujete tokom trajanja profesionalnog života.

Šta možete da učinite za svoj profesionalni razvoj?

Da biste upravljali sopstvenim profesionalnim razvojem, neophodno je da upoznate sebe. To će vam omogućiti da jasno odredite po čemu su sledeće kategorije bitne za vas. Vaša najveća poslovna interesovanja su vrste poslova koje obavljate sa najviše entuzijazma. Vaše najdublje radne vrednosti su nagrade – kao što su autonomija, novac i blizak odnos sa kolegama. Vaše najjače veštine su vaše sposobnosti, funkcionalno znanje u oblasti posla. To znači da definisanje i usmeravanje vaše karijere zavisi isključivo od vas.


Kako da sve to uradite?

Ako želite svoj profesionalni razvoj da planirate u skladu sa ličnim potencijalima (sposobnostima, interesovanjima, motivima, stavovima i vrednostima) mi vam pružamo stručnu informaciju kroz proces Harrison procene potrebe za učenjem i unapređenjem veština kroz: Procenu kompetencija, Ekspertsku analizu glavnog grafikona vaših potencijala, Identifikaciju radnih uloga koje vam najviše odgovaraju, Izradu planova za profesionalni razvoj i usavršavanje, Savetovanje i coaching.